Otomobillerde Bahar Bakımı

Otomobillerde Bahar Bakımı

Bahar bakımı, zorlu kış şartlarından çıkan araçlar için genel bir kontrol bakımıdır. Zorlu kış şartlarından çıkan araçların pek çok aksanı olumsuz şekilde etkilenmektedir.

Bu etkilenmenin daha büyük sorunlara yol açmaması açısından araca bakım uygulamaları yapılmaktadır.  Yapılan bu bakımlar ile  aracın performanslı ve dinamik bir şekilde bahar aylarına girebilmesine olanak tanınmaktadır. 

Araca uygulanan bahar bakımları, aracın performansını artırmak ve ömrünü uzatmak açısından gereklidir.  Bu bakımların ertelenmesi veya önemsenmemesi araçların ileride birçok sorunla karşılaşmasına neden olacaktır. Bu anlamda kış aylarının yıpratıcı yorgunluğunun araçların üzerinden atılması ve bu bakımların mutlaka alınması gerekir. 


6 Adımda Bahar Bakımı

1. Kış Lastiklerinin Değişimi

Kış lastiği,  bahar başlarında araçtan çıkartılmalıdır.  Kış lastiği  sadece kış aylarına özel üretilmiştir.  Bu anlamda bahar aylarında kış lastiği takmak doğru değildir.  Sıcaklığın ve sürtünmenin etkisi ile kış lastikleri yazın performansın düşmesine ve daha fazla yakıt tüketilmesine sebep olmaktadır. 

2. Hava Filtresinin Değişimi

Hava filtresinin değişimi,  bahar başlarında yapılması gereken  bakımlar arasındadır.  Kış aylarında aracın hava filtreleri yağmur kar veya çamur gibi durumlardan dolmaktadır.  Hava filtresinin tıkanması  motorun güç kaybetmesine sebep olmaktadır. 

3. Hidrolik ve Motor Yağı Kontrolü

Aracın motordan sonra hareket ve gücünün oluşmasını sağlayan sistem  hidrolik sistemdir. Özellikle kış aylarından sonra hidrolik yağın değiştirilmesi gerekir. Genel anlamda performansın artırılması için hidrolik yağ ve motor yağ sisteminin düzgün ve ayrıntılı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. 

4. Hasar Gören Kısımlar

Aracın her hangi bir aksanında kış aylarında meydana gelmiş bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Silecekler veya aydınlatmaların geneli kontrol edilmelidir. Bir bozukluk varsa hemen onarılmalıdır. 

5. Klima bakımı 

Yaz aylarının sıcak havasıyla baş etmek adına  klima çokça kullanılan bölümlerden biridir.  Bu anlamda bahar bakımı sırasında  ayrıntılı olarak kontrol edilmesi gerekir.

6. Kasko ve Sigorta

Aracın  maddi risklere karşı kendini koruması gerekir. Bu koruma  kasko ve sigorta ile oluşmaktadır.  Bu durumu şu şekilde örneklendirmek mümkündür; aracın başına herhangi bir sorun gelmesi durumunda söz konusu sorunun yarattığı maliyetin sigorta tarafından karşılanması mümkündür. Ancak elbette ki bu durum için karşılanması gereken birtakım şartlar mevcuttur.  

İlgili Konular

Araba Neden Su Eksiltir

Araçların su eksiltme nedenleri arasında soğutma sistemi arızaları, kapak contası problemleri ve sızıntılar yer alır. Bu sorunları çözmek için öneriler.

Rehbere git

Baskı Balata Arızası

Özrenotek Bosch Car Service, İzmir´de baskı balata arızaları için garantili yedek parçalar ve uzman teknisyenlerle hizmet vermektedir.

Rehbere git
Baskı Balata Arızası
Direksiyon Kutusu Arızası

Direksiyon Kutusu Arızası

Direksiyon kutusu arızaları nelerdir, nasıl tespit edilir ve çözülür? Aracınızı güvenli sürüşe hazırlamak için detayları öğrenin.

Rehbere git

Arabalar kaç binde bakıma girer?

Araçların, yıl içerisinde alması gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde araçların performansı artırılmakta ve daha uzun süre kullanım ömrü oluşturulmaktadır. Bakım sürelerinin oluşmasındaki etken araçların yakıt türüdür. Benzin ve dizel araçların bakım periyotları birbirinden farklıdır. Bakım periyotları için ayrılan süreyi dolduramayan araç sahipleri yıl içerisinde bir defa da olsa periyodik bakım veya bahar bakım hizmetinden yararlanmalıdır.

Rehbere git
Arabalar kaç binde bakıma girer?