Araç kışlık bakım

Araç kışlık bakım

Kış mevsimine geçiş öncesinde aracın zor mevsim koşullarına hazırlanması gerekir.

Oluşabilecek yoğun kar ve yağış öncesi araç kış bakımı yaptırılması yaşanabilecek olası kazaları engellemek için önemlidir. Kışa hazırlık dendiğinde ilk akla gelen kış lastiklerinin takılması olsa da akü ve antifriz kontrolü gibi önemli kontrollerin de kış öncesi yapılması gerekir.

Araç Kışlık Bakımında Neler Yapılır?

1. Lastik Değişimi
 
Kullanılması gereken lastik türü ve basıncı hava sıcaklığına göre değişiklik göstermektedir. Güvenli yol tutuşu için hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiklerine geçiş yapılmalıdır. Kaygan zemine uygun olarak tasarlanan kış lastikleri ıslak ve kaygan zeminde daha kontrollü araç kullanmanızı sağlar.
 
2. Antifriz Kontrolü
 
Soğuk havalarda araç aksamları içerisinde dolaşan sıvıların donmaması için antifriz kullanılmalıdır. Camlarda ve radyatör sisteminde bulunan suyun donmaması için antifriz oranı doğru ayarlanmalıdır. Araç kışlık bakım uygulamamız esnasında bu detaya da dikkat edildiğini söylemek mümkündür.
 
3. Akü Bakımı
 
Aracın en önemli aksamları arasında yer alan akü mevsim geçişlerinde mutlaka kontrol edilmelidir. Akü başları temizlenmeli ve su seviyesi kontrol edilmelidir. Aküde yaşanan herhangi bir arıza soğuk havalarda yolda kalmanıza neden olabilir.
 
4. Hava Fitresi Değişimi
 
Motora yabancı maddelerin girişini engelleyen hava filtresi zamanla yıpranabilir. Hava filtresinin görevini yapamaması halinde motorda arıza meydana gelebilir. Bu yüzden hava filtresi kirlenmişse oto kışlık bakım esnasında mutlaka değiştirilir.
 
5. Klima Kontrolü
 
Kış aylarında klimanın çalışmaması sürüş esnasında camlarınızın buğulanmasına neden olur. Buğulanan camlar ise görüş açınızı kapatarak kazalara neden olabilir. Bu yüzden klima filtresi kış bakımı esnasında mutlaka temizlenmelidir. Ayrıca klima zararlı bakterilerin yaşayabileceği bir ortam oluşturur. Düzenli temizliği yapılmayan klimaların hava kalitesi de düşer.
 
6. Arka Cam Rezistansı Kontrolü
 
Arka camın buğulanmasını engelleyen rezistansın kış öncesi mutlaka kontrol edilmesi gerekir.
 
7. Yağ Değişimi
 
Motor yağı miktarı ve kalitesi aracın sorunsuz çalışması için çok önemlidir. Bu yüzden mevsim geçişlerinde mutlaka kontrol edilmeli gerekiyorsa değişimi yapılmalıdır.
 
8. Fren Kontrolü
Kötü hava koşullarında meydana gelebilecek ani durmalarda fren sisteminde herhangi bir arıza yaşanması ölümcül kazalara neden olabilir. Kış bakımı esnasında fren sistemi mutlaka kontrol ettirilmelidir.
İzmir araç kışlık bakım ve Bornova oto kış bakımı çalışmalarınızda sizlere Bosch Car Servis kalitesini sunmaktayız. İzmir Oto kaporta boya , İzmir Araç Dış Aydınlatma

İlgili Konular

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Lastiklerin ömrü, hem kullanım sıklığına hem de sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir. Kış lastikleri çok soğuk havalara dayanabilen bir yapıda üretilmektedir. Ancak yaz lastikleri çok soğuk havalarda etkisini kaybetmektedir. Yaz lastiğinin kullanım derecesi 7 derecesinin üzerindedir. En iyi performansı bu derece ve üzerindeki derecelerde sağlamaktadır. Çok soğuk havalarda yaz lastiği kullanmak lastiğin yol tutuş özelliğini kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu gibi durumların yaşanmaması adına her

Rehbere git

Lastik yakıt tüketimini ne kadar etkiler?

Lastik, aracın ilerlemesine sağlayan araç parçasıdır. Araçtaki her parçanın aktif olarak kullanılması yakıt tüketimini etkilemektedir. Yakıt tüketimini hem olumlu hem de olumsuz anlamda etkileyen lastiklerin bu anlamda payı büyüktür. Araca takılan lastiğin araç ile uyumlu olması ve mevsim lastiği olması yakıt tüketimini olumlu anlamda etkilemektedir. Yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlamak

Rehbere git
Lastik yakıt tüketimini ne kadar etkiler?
Klima Kompresörü Arızası

Klima Kompresörü Arızası

Klima kompresörü arızası durumunda araç içinde ortam ısısı istenen seviyeye gelmez.

Rehbere git

Arabalar kaç binde bakıma girer?

Araçların, yıl içerisinde alması gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde araçların performansı artırılmakta ve daha uzun süre kullanım ömrü oluşturulmaktadır. Bakım sürelerinin oluşmasındaki etken araçların yakıt türüdür. Benzin ve dizel araçların bakım periyotları birbirinden farklıdır. Bakım periyotları için ayrılan süreyi dolduramayan araç sahipleri yıl içerisinde bir defa da olsa periyodik bakım veya bahar bakım hizmetinden yararlanmalıdır.

Rehbere git
Arabalar kaç binde bakıma girer?